Fotografi

Lotte Johansson, Centrum för fotografi, CFF, klassisk regattasegling, fine art fotografi, Cannes Reagates Royal
Handsignerad, numrerad fotografi på segelduk.
Privat visning / Invitation /Utställning interiör, exteriör
Ligurienne_Fotograf_LotteJohansson
Ligurienne 70×50 cm

Som fotograf och backstag seglar jag med på en klassisk segeljakt, en Bermuda Yawl, designad av Cesare Sangermani och Olin Stephens, ritad direkt efter prisvinnande Samurai. Inte seglad på 20 år men räddad från att huggas i bitar av en svensk kapten. Med vinden i ryggen och moln och stjärnor som kompass, lämnar vi vår ankring på svaj i Ville France för öppet hav. Tre dagar senare startar vi i första regattan – Corsica Classic. Vi vinner det nyinstiftade priset The Pirate Price och jag vinner den kvinnliga klassen i armbrytning.

I en av deltävlingarna i Cannes Regates Royale, lyckas vi segla om den snabbaste syster båten, trots att vi ännu saknar mesansegel, har förkortad bom och för litet storsegel. Under Imperias Vel Depoca ligger vi sida vid sida med Tuiga som ska äreseglas av Albert II av Monaco och juniorerna, under Monaco Classic Week. Jag inbjuds ombord på Manitou, JF Kennedys forna segeljakt.

På väg mot Voiles des Saint Tropez i 17-18 sekundmeters vind, går masttoppen mitt itu och bommen faller. Med ett stormsegel tar vi oss in till land sex timmar senare, med mörkret. Vi tar oss vidare med bil och bjuds in till segeljakten Nordvind som har med sig även Dione i St Topez, deras tredje segeljakt vinner Antiqua Classic 2022 med den svenska piratkaptenen ombord. Våran inbjudan kommer med en dresscode; att lära sig segla kan alla men här krävs konsten att älska det vi gör. Jag älskar att fotografera, segla och att utsätta mig för nya miljöer. Rockbandet ombord öppnar med sin version av låten; What shall we do with the drunken sailor. Segeljakten vid vår sida tar 10 000 Euro för en helkvälls privatmingel i hamn efter Voiles de Saint Tropez. På Nordvind går det inte att köpa sig ombord. Mina diskar är fulla av ”behind the scenes” bilder och intervjuer.

OM MIG – I början av 2000-talet hade jag sex bilder i toppen vid Moderna museets tävling i gatuporträtt. Under första graviditeten producerade jag filmen ”I dina händer” – om vikten av kreativ och gemenskapande verksamhet i skolan. I uppföljaren undersökte jag sambandet mellan förkvävd kreativitet och passivitet /destruktivitet. Resultatet blev ett fotoprojekt om Adhd samt två filmer om liv i fängelse, där pågick ett forskningsprojekt med liknande utgångspunkt, den senare visad på SVT fyra gånger. Jag har ett forskningsbaserat goodwill verktyg, jag live-pilot sedan 2017 – BehovsPusslet, en publik coachingbana. Du kan stödja mitt arbete genom att investera i ett fotografi, till dig själv eller någon du bryr dig om. Jag har ställt ut enskilda verk på allt från en Gaffcutter från 1899 till #PlanketSthlm, Sveriges största utomhusutställning i fotografi. Fotografi är en passion för mig. En berättelse.

UTBILDNING
Autodidactic

Lotte Johansson.com 070 798 44 29
Instagram Lotte_Johansson

Alca the champ

%d bloggare gillar detta: