Bakom orden

Bromsa ohälsan bland unga
Lördag 9 juli kl. 10-11, S.t Michaels gränd/Kinbergsplats

Har du klocka ? Tjugo över åtta svarade jag samtidigt som jag vände mig mot rösten från hörnsätet på tunnelbanans gröna linje. Under den tusendels sekund som våra ögon möttes insåg jag att svaret var helt irrelevant. En raket av tankar gjorde avstamp utan att jag kunde göra något som helst åt det. Vad frågade han om egentligen ? Mannen några år yngre än medelålders, luggsliten, kanske förälder precis som jag, klev av vid Medborgarplatsen och vek av mot Björns trädgård, utrustad med en plastpåse i ena handen och dagens Metro i den andra, i den jag just läst att var tredje arbetare inte gör någon semesterresa och inte heller har tillgång till ett fritidshus.

Vad ska du göra i sommar frågan ställdes av en tjej i tidiga tonåren till väninnan på sätet brevid. -Vet inte, pappa har inte hunnit planera än och mamma har inte råd. Nej, hon svarade inte alls så, utan log lite förläget, stirrade ner i det annalkande hålet på hennes ena sko,  den hon vanligen försökte dölja med den andra. Svaret, om det ens kom något var för lågt för att jag skulle höra. Hennes föräldrar tillhörde uppenbarligen inte de dollar miljonärer som ökat i Sverige med drygt 26%, trippelt så mycket som i övriga Europa, inte hennes mamma i alla fall. Hon höll hårt om väskan innehållande det barnbidrag hon disponerade varje månad som skulle räcka till så mycket, idag skulle hon köpa nya sommarskor.

Tryck

Bromsa ohälsan bland unga
Lördag 9 juli kl. 10-11, S.t Michaels gränd/Kinbergsplats

Publicerad av Lotte Johansson BehovsPusslet

Visuell Artist & Visuell instruktör. Initiativtagare och handledare för BehovsPusslets coachingbanor för publika platser. Här kan unga identifiera och balansera olika behov. Desto fler utmaningar och framkomliga strategier som delas, desto större blir identifikationsfaktorn. BehovsPusslet är en öppen aktivitet unga själva önskar kunna återvända till. Därför visar jag under öppna workshops hur enkelt ni kan skapa en coachingbana i er närhet och hur vi alla kan bli den där coachande frågeställaren. Tillsammans för för psykisk och social hälsa.

%d bloggare gillar detta: