Var ska vi alla mötas?

Livet snurrar på allt fortare, allt fler föräldrar skiljer sig, allt fler trillar av pinnen, gammal som ung. Ensamhet har blivit ett stort problem. Olika skyddade verksamheter för olika grupperingar, olika åldrar och olika socialpsykiatriska diagnoser växer fram som svampar ur jorden men var finns mötesplatser över generationsgränser? Där kultur och social status saknar betydelse? Där man är mer än en passiv betraktare, konsument eller deltagare utan större inflytande?

Allt fler unga efterfrågar mer vuxen närvaro, fler goda förebilder. Inte minst idag då mångas far/morföräldrar inte finns i vår närhet och många föräldrar/skolor inte har tid/möjlighet/förmåga. Var möts vi för att hitta nya vänner? Var kan vi umgås med barn och unga tillsammans med andra? Var delar vi kunskaper, erfarenheter, tid, ideér..?

Låt oss tillsammans skapa en mötesplats över generations- kultur- och sociala gränser, där förutsättningar finns för gemenskap, diskussioner och aktiviteter både inom- och utomhus. Där VI alla hela tiden har reella möjligheter att skapa och forma innehåll och aktiviteter.

Var med och skapa mötesplatsen där du bor eller stötta oss i vårt arbete på det sätt DU kan/förmår oavsett om du är förälder, ungdom, pensionär, organisation, förening, politiker, rektor, pedagog, hantverkare, skribent, konstnär, programmerare, kommuntjänsteman, verksamhetsansvarig, företagsledare, student, organisatör, tränare.. Kanske är du arbetslös, sjukskriven eller mitt i karriären. Vi måste ALLA samarbeta för att ge ALLA barn och unga en bra framtid och den börjar NU.

Det här är ett av de över 900 projekt som gått vidare i ansökningsprocessen Playing for Change. Hjälp oss att komma i mål!

Samarbeta med oss
– Var med och starta ett socialt företag (för dig som vill in/tillbaka i arbetslivet)
– Var med och skapa en vänförening/bli medlem för att ge oss ditt stöd
–  Samarbeta med oss: Bidra med lämplig lokal/resurser
– Gilla den här sidan: Arena Värmdö är vad VI gör det till! och dela med dig av den till vänner/kollegor
– Skriv i loggen/lägg upp/dela evenemang på vår FB sida
– Kontakta: arena.varmdo@gmail.com
073-544 32 36

Arena Värmdö är vad VI gör det till är öppen för alla som vill vara med oavsett ålder.

Förslag, idéer, konstruktiv kritik och egna initiativ – det är så Arena Värmdö kan utvecklas. Utan er finns ingenting, så ta chansen häng med och påverka!

Innan vi har vår egen lokal:
Bjud in till egna evenemang på denna sidan eller starta din egen miniturnering Det behöver inte vara så stort. Lägg upp ett evenemang här på vår sida som samlar folk till ett möte, i jogging- skidspåret, på isen, vid stranden, beachvolleynätet, fotbollsplanen, bion, promenaden, kafét, utställningen, badet, möte, skidbacken, skateparken eller vad ni nu tänkt er.

Vi är politiskt och religiöst obundna 🙂

Mer om mig och mina produktioner hittar du här


Publicerad av Lotte Johansson BehovsPusslet

Visuell Artist & Visuell instruktör. Initiativtagare och handledare för BehovsPusslets coachingbanor för publika platser. Här kan unga identifiera och balansera olika behov. Desto fler utmaningar och framkomliga strategier som delas, desto större blir identifikationsfaktorn. BehovsPusslet är en öppen aktivitet unga själva önskar kunna återvända till. Därför visar jag under öppna workshops hur enkelt ni kan skapa en coachingbana i er närhet och hur vi alla kan bli den där coachande frågeställaren. Tillsammans för för psykisk och social hälsa.

En tanke på “Var ska vi alla mötas?

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: