Fryshuset var Anders Carlberg

w_DSC3550Det behövs inte resas ett monument över Anders Carlberg, det finns redan –  Fryshuset. Med det skapade Anders en grogrund för människor att växa. Oavsett var de kom ifrån eller var dom varit fick dom här en chans att bli en del i något större: Ett sammanhang med förebilder de tidigare saknat, människor som lyssnade, som förstod och möjligheter att själva växa och utvecklas. En ny tro på sig själva, nya kunskaper och arenor att prova sina vingar. Istället för att de sågs på med medlidande, förakt eller till och med fruktan började de bli en resurs. Istället för att eskalera i utanförskapets ofrånkomliga lidanden, ovärderliga ur såväl mänskliga perspektiv som ur krassa ekonomiska. Räkna själv ut vad utanförskapet kostar just i din kommun, 10-250 miljoner per person, beroende på insatser. 

Vi är många som kämpat och fortsatt kämpar i Fryshusanda. Långt fler har mycket att tacka Anders Carlberg och Fryshuset för. Det har DU nu chansen att göra enligt Anders uttalade önskan:
Att Fryshuset ska kunna köpa loss huset i Hammarby Sjöstad.

Hedra Anders minne och hjälp till att trygga Fryshusets framtid med en gåva till “Anders Carlbergs minnesfond”. Plusgiro 900 2767 

Köper du Anders Carlbergs senaste bok – Mina förebilder och berättelser, går 100 kr till minnesfonden.

Publicerad av Lotte Johansson BehovsPusslet

Visuell Artist & Visuell instruktör. Initiativtagare och handledare för BehovsPusslets coachingbanor för publika platser. Här kan unga identifiera och balansera olika behov. Desto fler utmaningar och framkomliga strategier som delas, desto större blir identifikationsfaktorn. BehovsPusslet är en öppen aktivitet unga själva önskar kunna återvända till. Därför visar jag under öppna workshops hur enkelt ni kan skapa en coachingbana i er närhet och hur vi alla kan bli den där coachande frågeställaren. Tillsammans för för psykisk och social hälsa.

%d bloggare gillar detta: