Lakrits haute couture, bellydance, livemusik, remake och konst

Funny Livdotter Lakrits haute couture Galleri Duerr

-Max 30-45 min kan du bära denna beroende på din kroppstemperatur.

Funny Livdotter lutar sig mot sin textilbakgrund när hon jobbar i okonventionellt material, som denna kreation i lakrits.
-Det handlar om kontroll och impuls, berättar Funny när jag förr förra helgen träffade henne på Lakritsfestivalen i Globen.
-Folk har liksom svårt att kontrollera sig. Det är något som gör att människor bara inte kan motstå att smaka en liten bit, även om dom vet att det med färskvarumått kan vara väldigt gamla kreationer, sen kan reaktionerrna vara lite olika förstås.
 Funny gillar godis och hon är inte ensam, svenskarna äter mest godis i hela världen.
-Det finns en väldig ambivalens till godis, många känner att man inte ska, den ständiga konflikten mellan ska och inte, att släppa efter och försöka begränsa sig om vartannat.
Funnys lakritskreationer var ett examensarbete 2013 från HDK vid Steneby i Dals Långed för textil, kläder och formgivning. Med 40 kilo godissnören som sponsring från Malaco gjorde hon kostymer i olika färger där lakrits var enklast att jobba med, Funny gillar annars att jobba med okonventionella material och väljer gärna inte den enklaste vägen. Kan känna igen mig i det.

 En vän sa härförledenag jag har ingen riktig kläm på dig och det kan nog vara en ganska bra beskrivning av både mig och Deborah Duerr som har Galleri Duerr jag för tiden huserar i. Vi älskar att jobba i olika projekt där den ena dagen aldrig är den andra riktigt lik, det är då vi presterar som bäst men självklart har vi även rutiner. Vi förväntar oss inte att alla är som vi men älskar när vi dragit igång något, lämnar en dörr öppen för att se vilka andra som tar plats. Vi styr inte över någon, är öppna och tillåtande utan att tumma på kvalitetsbegreppet så länge helheten fungerar. Att göra bra saker, tillsammans med andra är det som driver oss, att förändra världen lite till det bättre. I det ligger att andra bidrar med det de är bra på. Hur vi gör? Det kan vara lite olika. I det här fallet hade Deborah Duerr en lokal, Galleri Duerr och jag hade en idé. Vi sammanstrålade och kreerade lite tillsammans. Liselotte Norén från Refo – remake design, var inte sen att haka på via Facebook och med henne ett gäng med kreativa remake designers. Själv kontaktade jag några kvinnliga musiker jag sett live eller kände lite sedan tidigare som Elenora ButterfliesLeah HarrisVildirHeart och Linda Hamfors. De i sin tur tog med andra bra kvinnliga musiker och andra mindre oetablerade började kontakta oss. Lokala musikaffären JAM ställde upp med teknik och Musikskolan Lilla Akademien där Deborah jobbar deltid som konstlärare lånade ut ett fantastiskt elpiano som många kända musiker spelat på. Magdalena Borkowskas färgstarka målningar hittade jag via en konstnärsvän som ställt ut på allt från Moderna i Stockholm till välrenommerade museer i Frankrike. En American Tribal Style bellydancer och instruktör passerade förbi vårt skyltfönster, gillade det hon läste och såg, googlade oss och mejlade att hon ville vara med, ett par dagar senare har vi gjort plats för henne under kommande event. Det är så det är, vi tänker om, formar om och ser vad var och en kan tillföra. Andra har hört om våra öppna event via vänner eller kollegor som redan besökt oss, spelat hos oss eller delat oss via sociala media. Det är så det går till nu för tiden, man möts, stöts och blöts, frågar eller blir tillfrågad och tar sedan plats. Talar sig varm och sprider vidare det man själv tror på och vill ha mer av i framtiden. Men hur överlever vi då? Vi letar hela tiden nya möjligheter. För någon helg sedan var vi på Lakritsfestivalen med Deborahs Extraknäck lakrits, det handbakade knäckebrödet som är precis vad det låter. Det var där vi träffade Funny Livdotter med sina underbart kvinnliga lakritskreationer, kläder vi bara inte kunde motstå och Lakritsfestivalen som köpt verken har nu lånat ut de till oss till vår, er och Funnys stora förtjusning. Tillsammans med refo remake designers fortsätter vi vårt månadsevent för att lyfta kvinnliga designers, musiker och andra kreatörer och självklart är även män välkomna att vara med och lyfta oss kvinnor. Det känns härligt att möta alla människor som hört av sig, förundrat ser sig om i lokalen med fem meter i takhöjd, stora skyltfönster och full av kreativt flöde och frågar om de kan skänka saker till refo remake designer som  både skapar jobb, utbildar och ger nätverk. Mmmmm det luktar av lakrits och idag torsdag den 3 april kl. 16-22 är temat passion! Du hittar hela kvällens program här eller här om du inte har facebook.

Publicerad av Lotte Johansson BehovsPusslet

Visuell Artist & Visuell instruktör. Initiativtagare och handledare för BehovsPusslets coachingbanor för publika platser. Här kan unga identifiera och balansera olika behov. Desto fler utmaningar och framkomliga strategier som delas, desto större blir identifikationsfaktorn. BehovsPusslet är en öppen aktivitet unga själva önskar kunna återvända till. Därför visar jag under öppna workshops hur enkelt ni kan skapa en coachingbana i er närhet och hur vi alla kan bli den där coachande frågeställaren. Tillsammans för för psykisk och social hälsa.

%d bloggare gillar detta: