Det gick!

Leah Harris

Vi hade klarat det! Att gå från idé till event på sju dagar! Från ett relativt tomt och halv dammigt galleri med lite drygt noll kronor i kontanter hade vi lyckats sprida eventet, hittat några intresserade musiker och en konstnär vi gillade som alla med kort varsel ville hänga på. Kan man fylla Sergels torg och Kärrtorp med kort varsel MOT något, borde vi kunna fylla Galleri Duerr FÖR något resonerade vi och i anslutning till kvinnodagen passade det bra att lyfta fram kvinnliga konstnärer, designer och musiker.

Med en pojkvän i ryggen, en duktig musiker som hanterade både teknik och ett flertal instrument kände jag mig trygg i att vi tillsammans med Deborah Duerr som är grafisk formgivare, gallerist och konstpedagog skulle kunna ro detta i land med våra kompletterande kompetenser. Särskilt som Liselotte Norén valde att haka på eventet med sina Refo remake designers och med sitt nätverk och kompetens inom sociala media i ryggsäcken. Det kändes som om det inte fanns några större olösliga problem kvar.

DÅ uppstår förstås en spricka mellan mig och pojkvännen (ja jag hade PMS!) och jag tvingas snabbt inse min tekniska begränsning för att få igång ett musikjam. Det var bara att bita ihop, kopiera teknik önskemålen från musiker och skicka till den lokala musikaffären JAM. På stående fot lovar de att för den goda sakens skull ordna med PA, högtalare och mickar så musikerna skulle kunna spela unplugged och vi få ut musik i högtalarna via min dator mellan spelningarna. Instrument brukar musikerna ta med själva. 

Naturligtvis ville samtliga musiker som anmält sig spela just piano! Det blev allt i allon från Musikskolan Lilla Akademien som ligger runt hörnet som fick låna ut sitt elpiano via Deborah Duerr som har en halvtidstjänst där som konstlärare, ett riktigt bra elpiano med en förstärkare till. Trummis önskemål kunde vi inte göra så mycket åt i nuvarande lokal. Där är det unplugged som gäller på grund av de boende i huset. Min dotter lånade oss sin akustiska gitarr och JAM gav oss ett par bongotrummor.

Med JAMs grejer stod jag sedan på Galleri Duerr med en himla massa sladdar och pusslade för att för första gången i mitt liv rigga ett PA. Strax innan öppning hade jag fått ljud i de, yiiipiiieee!.Första musikerna som kom var VildirHeart, de kunde själva soundchecka för någon ljudtekniker hade jag inte lyckats få tag i, puh!

Första gästerna trillade in och det blev helt klart ett lyckat event. Summa summarum hade vi mer än hundra besökare under helgen och det var ett himla Facebookande, etc. Galleri Duerrs hemsida har under en dryg vecka fått 500 visningar och Facebooksidan 1600 click, varav 104 nya likes och 401 som delat sidan eller på annat sätt engagerat sig, så ja vi är nöjda och ja vi kör på Galleri Duerr i helgen.

På lördag kommer Magdalena Borkowska och kör actionpainting, målningarna kommer att auktioneras ut på plats. Gitarrist Hanna Francis, ett helt nytt stjänskott spelar, hon har coachats in av Leah Harris som spelade hos oss förra helgen. Refo remake designers håller en alternativ catwalk både lördag och söndag.

På söndag kl. 13 kommer Maia Dietrich (bilden) som var här förra helgen och spelade tillsammans med sin mamma Karin Dietrichson som en del av bandet VildirHeart.. På söndag står hon här på Galleri Duerr på egna ben.

Kl.14 kommer superentreprenören Liselotte Norén från refo remake design och berättar om sin väldigt praktiska syn på hur alla kan göra lite och tillsammans kan det bli ganska mycket. Vilka saker kan vi göra för att skapa lönsamhet, engagemang och få roligare tillsammans. Varför inte passa på att handla refos barnpaket som då delas ut via barnavårdscentral till behövande i Sverige.

Håll koll här på hemsidan på våra event eller på Facebook,

Vi håller ögon och öron öppna för en annan lite jamvänligare lokal för konceptet är det inget fel på. Vi välkomnar alltid nya musiker, utställare, talare och andra intresserade samarbetspartners.

Varmt välkomna lör-sön 12-16, vi behöver er! Och tack för att ni fortsätter dela!
Galleri Duerr,VildirHeart,refo,Deborah Duerr,JAM,Galleri Duerr

Publicerad av Lotte Johansson BehovsPusslet

Visuell Artist & Visuell instruktör. Initiativtagare och handledare för BehovsPusslets coachingbanor för publika platser. Här kan unga identifiera och balansera olika behov. Desto fler utmaningar och framkomliga strategier som delas, desto större blir identifikationsfaktorn. BehovsPusslet är en öppen aktivitet unga själva önskar kunna återvända till. Därför visar jag under öppna workshops hur enkelt ni kan skapa en coachingbana i er närhet och hur vi alla kan bli den där coachande frågeställaren. Tillsammans för för psykisk och social hälsa.

%d bloggare gillar detta: