Lägg ner vapnen, Coachomaten i Sjöstan

Pecha Kucha Göteborg Foto Filip Svensson

Orden skrivs av en kille i lågstadieåldern med en av mina gatukritor i Coachomaten. Jag befinner mig vid ljuscermonin i Hammarby Sjöstad, utanför Sjöstadskapellet, efter att Einar, en 19-årig rappare skjutits till döds. En av de som många unga ser som en förebild. Jag var på plats och gatukritade dialogverktyget Samtals Coachomaten, där sex olika frågeboxar efterfrågar utmaningar och förslag på lösningar.

Coachomaten fylls snabbt med förslag som bättre resursfördelning generellt, fler avgiftsfria mötesplatser för aktivitet men också mer resurser till den gemensamma välfärden, inklusive vettiga löner till de som arbetar där. Hur ska annars barn och unga som vi ser hamnar utanför, ha råd att vara med.

Vi tvingas se på de undanknuffade, tillägger en tjej med tårar i ögonen. Att låta fritids med tillräckligt många vuxna, finnas även efter lågstadiet, efterlyste föräldrar för att minska stressen, när nu båda föräldrar förväntas arbeta heltid. Ungdomarna önskade en egen ungdomsgård med aktiviteter som gärna vuxna fick vara med och driva.

Musiken i Filmen har donerats av Jim J River.

Bjud in Coachomaten till en plats eller lokal jag kan använda vintertid, i anslutning till där barn och unga rör sig eller till en temadag på valfritt aktuellt tema som det är svårt att få olika grupperingar att mötas runt.

Skolor kan även boka in mig via Kulan, samarbetsprojektet mellan Kulturrådet och Stockholm stad.

Boka Coachomaten eller donera till verksamheten:
070 798 44 29

a.

Publicerad av Lotte Johansson BehovsPusslet

Visuell Artist & Visuell instruktör. Initiativtagare och handledare för BehovsPusslets coachingbanor för publika platser. Här kan unga identifiera och balansera olika behov. Desto fler utmaningar och framkomliga strategier som delas, desto större blir identifikationsfaktorn. BehovsPusslet är en öppen aktivitet unga själva önskar kunna återvända till. Därför visar jag under öppna workshops hur enkelt ni kan skapa en coachingbana i er närhet och hur vi alla kan bli den där coachande frågeställaren. Tillsammans för för psykisk och social hälsa.

%d bloggare gillar detta: