Vill du verkligen göra skillnad?

The Free ProjectCamilla Gustafsson, en ung tjej utan akademisk utbildning eller pengar men med en känsla av att livet måste gå ut på något mer och viljan att förändra, skrapar med hjälp av en arrangerad musikfest på Nalen ihop 70 000 kr och ger sig av till ett barnhem i Ghana. Där möts hon av en kvinna utan arm och en man i rullstol som tillsammans tar hand om tolv föräldrarlösa barn. Det är inte fattigdomen som plågar de, inte det primitiva liv de lever. Det är inte huset Camilla låter bygga som värmer deras hjärtan, inte solcellerna som installeras för att de ska få el, inte åsnan som kan bära vattnet de varje dag måste vandra långt för att hämta, inte toaletten de får installerad som gläder de mest, utan förutsättningarna det ger. Att äntligen få möjlighet att kunna öppna sitt hem för även den grupp av apatiska föräldrarlösa barn i åldern 3-13 år som de så länge vetat är i skriande behov av en ny familj.

Camilla är tillbaka i Sverige för att samla in mer pengar för att kunna återvända till Ghana för att bygga en skola men också för att sprida hopp om att vem som helst egentligen kan åstadkomma vad som helst. Att vara vit i ett land av svarta, att vara kvinna och leda projekt kräver både uthållighet och ödmjukhet.

Vill du också vara med och förändra världen? Boka in en föreläsning med Camilla, skänk en summa pengar till The Free Project, sök som volontär eller uppmärksamma i det minsta barnen runt dig. Teknik och appar i all ära men utan uppmuntran och mänsklig kontakt är vi trots allt bara tomma skal.

Mer om Camilla och The Free Project
Mer om vad som händer på Stockholm-Fryshuset Rotaryklubb

Publicerad av Lotte Johansson BehovsPusslet

Visuell Artist & Visuell instruktör. Initiativtagare och handledare för BehovsPusslets coachingbanor för publika platser. Här kan unga identifiera och balansera olika behov. Desto fler utmaningar och framkomliga strategier som delas, desto större blir identifikationsfaktorn. BehovsPusslet är en öppen aktivitet unga själva önskar kunna återvända till. Därför visar jag under öppna workshops hur enkelt ni kan skapa en coachingbana i er närhet och hur vi alla kan bli den där coachande frågeställaren. Tillsammans för för psykisk och social hälsa.

%d bloggare gillar detta: