Uppskattat på Värmdö Festivalen

På Värmdö Festivalen fanns jag med under de två sista dagarna, en tjej bestämde sig för att gå och lägga sig tidigare och att slå av mobilen helt nattetid. Vännerna som kände igen behovet supportar henne. Hon kryssade även i ”Sätta ner foten”” som någon annan skrivit och gjorde så direkt på plats, när en av hennes vänner ha ha: ade hennes behov. Nu är vännen supporter istället.

En ensam kille som kikat lite på avstånd tidigare, kom tillbaka, identifierade offline zon och la till att han ville komma ifrån sitt spelberoende. Planen blev att gå ut på rasterna istället för att sitta inne och spela. Som stöd skulle han ta upp det med klasskamraterna samt i klassrådet att de behöver alternativ att aktivera sig med som en basketkorg, ett pingisbord och gärna rastinspiratörer, istället för bara rastvakter. Nästa steg var att be föräldern om hjälp för att lyfta frågan i föräldrarådet om det rann ut i sanden.

En mamma var tacksam när hennes dotter berättade att hon skulle överlämna mobilen kl. 20 till mamman under skoldagar. De fotograferade strategin för att kunna påminna varandra om sin överenskommelse.

En pojke ville ha ett par nya byxor först och jag förklarade då att det här inte handlade om saker, utan om behov som gör att man mår bättre. Men han behöver byxor sa en av kvinnorna som var med honom. Jag styrde in så att han istället tittade på vad andra önskat och även han upptäckte ett behov, precis som tjejen som först var inne på smink. Vi behöver vara många som inspirerar och hjälper barn och unga att välja i en värld där allt lockar inom en armlängds avstånd. Du kan hålla BehovsPusslet vid liv genom att stödja verksamheten så att Värmdö får en fast dialog- och coachingbana, får stanna kvar där det finns nu, utanför gamla vackra gula byggnaden, före detta konsthallen i Gustavsberghamn och att jag kan stå där en gång i veckan och coacha de som behöver hjälp. Till skolstart hoppas jag även att skolorna har varsin coachingbana på skolgården. Länk till Värmdöfestivalen., arrangerad av Gustavsbergs Kulturförening, tillsammans med Värmdö kommun.

Publicerad av Lotte Johansson BehovsPusslet

Visuell Artist & Visuell instruktör. Initiativtagare och handledare för BehovsPusslets coachingbanor för publika platser. Här kan unga identifiera och balansera olika behov. Desto fler utmaningar och framkomliga strategier som delas, desto större blir identifikationsfaktorn. BehovsPusslet är en öppen aktivitet unga själva önskar kunna återvända till. Därför visar jag under öppna workshops hur enkelt ni kan skapa en coachingbana i er närhet och hur vi alla kan bli den där coachande frågeställaren. Tillsammans för för psykisk och social hälsa.

%d bloggare gillar detta: