Vad unga önskar

Efter ett år på mellanstadiet önskade han mindre mobil i skolan. Jag frågade varför, han svarade att han vill lära sig, att han vill ha riktig kunskap istället. En flicka ville leka mer i aktivitetsparken och träffa andra barn, istället för att leka med mobilen. Med mamma hittade vi en tid efter skolan att stanna i aktivitetsparken på vägen hem från skolan och tar med lite matsäck och frukt för att fylla på energi. En tonårstjej önskade sig vänner irl (i verkligheten) och bestämde sig för att själv bjuda in till aktivitet, ta första steget och säga hej. En tjej satte upp som mål att komma in på ekonomiutbildning för att kunna försörja sin familj. En kille som arbetar på Fryshuset bestämde sig för att vara helt offline på söndagar. Det börjar med små steg för att nå en hållbar livstil eller en dröm hur liten eller stor den är.

Glädjande var också att BehovsPusslet fick besök av Bright Star Ethiopia som driver skolor utifrån barnens behov. De ser till hela människan med målet att varje elev ska hitta sitt potential. De går inte med vinst i pengar, det är inte deras mål. Deras mål är återinvestera i skolorna och att ge barn och unga verktyg för livet. BehovsPusslets coachingbana önskar de lära som ett verktyg i skolorna. åBarnen behöver verkligen det här du gör, sa dem efter att studerat mig och deltagarna en stund. Även fritidsledare i Järva har bestämt sig för att använda Coachingbanan på Spånga IP som stannar till oktober. Även ett behandlingshem snubblade in under veckan och BehovsPusslet fick möjligheten att bidra till en av killarnas mål.

Om jag kan skapa detta med noll kronor på fickan så kan ni som har inflytande och medel gå in och stödja BehovsPusslets arbete genom att boka, donera en gåvocheck eller donera valfri summa för att jag ska kunna bedriva öppna aktiviteter, utbilda handledare och installera fler coachingbanor. Prata med era barn och barnbarn, era studenter och era ledare, var de vill ha dessa.

Jag kommer med solan fram till och med 4 juni på på Järvaveckan.
Tack till jj för karaktärena.
Tack till Jim J River för musiken.
Tack till Highlights för färgerna och tack till Järvaveckan för utrymmet.


Publicerad av Lotte Johansson BehovsPusslet

Visuell Artist & Visuell instruktör. Initiativtagare och handledare för BehovsPusslets coachingbanor för publika platser. Här kan unga identifiera och balansera olika behov. Desto fler utmaningar och framkomliga strategier som delas, desto större blir identifikationsfaktorn. BehovsPusslet är en öppen aktivitet unga själva önskar kunna återvända till. Därför visar jag under öppna workshops hur enkelt ni kan skapa en coachingbana i er närhet och hur vi alla kan bli den där coachande frågeställaren. Tillsammans för för psykisk och social hälsa.

%d bloggare gillar detta: