Under Water Week

En upplevelsebaserad resa, i det inre och yttre, för dig 15-25 år.

Under Water week - Öppet Hus - upplevelsebaserad inre och yttre hållbarhet. Fribiljett, BehovsPusslet Coachingbana, Able, World Water Week Stockholm

Hållbarhet kopplas ofta till de yttre faktorerna, emedan det börjar med vår egen inre hållbarhet. Utan hälsa – psykisk, social som fysisk, har vi fullt upp med att ta hand om oss själva och sorgen det ger av nära och kära som drabbats. Därför startade jag BehovsPusslet, en coachingbana för ungas psykiska och sociala hälsa. Här identifieras personliga basala behov och strategier deltagarna själva tror på. Men ungas hälsa är inte ett enskilt fenomen, utan hänger ihop med oss vuxnas förmågor att göra dem till självständiga individer, kapabla att samspela med andra och samhället runt, utan behov av att förminska sig själva eller någon annan. I sista banan växer stöden unga behöver fram. För utan riktiga vänner och vuxna förebilder som visar vägen är det idag lätt att gå vilse. Ingen teori i världen kan heller ge unga den praktiska erfarenhet som kommer av egna upplevelser och praktiska göranden. Precis som halva upplevelsen är att dela den med någon, inte bara med en skärm.

Andreas Magnusson i BehovsPusslet

Som seglare har jag i vuxen ålder fått smaka vattnets krafter och den magi som kan ta mig så långt jag vill, i medvind och motvind. Teamkänslan ombord när vi tillsammans får segelbåten att gå i den riktning vi vill, högt upp mot vinden, är oslagbar. Lika oslagbar är de kalla klunkarna av rent vatten en varm sommardag eller att dyka ner i oceanen som sköljer mig ren. En slags cirkulär ekonomi jag förunnats och vill behålla. Därför deltar jag i Stockholm under World Water Week med Able Foundation som startade med en livstilsaktör och en psykolog.

Trots att det är 50 år sedan FN bjöd in till sin första Miljökonferens på Folkets Hus i Stockholm, mår varken människa, jord eller hav bra, det kommer det heller inte att göra så länge vi inte satsar på relationer.

Able Foundation bjuder i samarbete med Folkets Hus, Norra Bantorgets Intresseförening, Stockholm City Conference Centre och Clarion Sign in till, att med våra sinnen utforska hur vi kan hitta nya kreativa lösningar för hållbarhet, inre som yttre, för hur vi lever, verkar och bor. Det sker förstås i Stockholms Folket Hus, City Conference Centre. Utanför portalen, hittar ni Coachingbanan Behovspusslet, inbjuden som en av aktörerna.

I parken vid Norra Latin, under förmiddagen kan du prova din mentala reaktion på fysiska utmaningar och gå en inre och yttre hållbarhets quiz. Under eftermiddagen tar Annika Dopping med oss på en resa på Folkets Hus huvudscenen, med allt från Fridays for futures Andreas Magnusson till Varger och Framtidens Röster, Åsa Lindgren, till professor Anders Nilsson, huvudperson i vetenskapsdokumentären, Water The Strangest Liquid som har Sverige premiär. Vatten det ämne som utgör merparten av oss och förutsättningen för livet på jorden.

Fridykaren Alexander Nilsson visar hur vatten påverkar vårt nervsystem. Du kan prova att robotdyka i en simulator eller testa speleventet Navigator, för nya insikter och perspektiv på hållbara lösningar. Vad gör att du känner mening. Hur kan du tryggt ta dig in i nästa steg. Med inblick i den senaste motivationsforskningen, kan du förstå dina omedvetna psykologiska behov, grunden för din motivation, dina beteenden och dina triggers.

Amo Cartwright från The Golden Mindset belyser förmågan att älska. I foajén hittar du oasen, Samtalscafét där du hänger med andra som vill tala om inre och yttre hållbarhet. Mindkicker Jonas Fröjd och David Tivemark från Able, grundare av Growth Journeys, avslutar dagen med att att koppla samman oss människor på djupen för nya perspektiv, utmynnandes i lekfulla kreativa lösningar och förstås – hur vi kan omsätta dagens viktigaste insikter till verklighet – för att sedan skala upp dem. Cirkulär ekonomi, inre och yttre omställning är här för att stanna. Gör som floden, go with the flow.

Har du inte glädjen av att vara på plats sänder Av Egen Kraft webradio på temat Personlig Utveckling, yttre och inre hållbarhet. Gör som Greta även om det inte är fredag, du kommer inte att ångra dig, inte din skola heller. Vi står för hopp och verktyg. Hämta din fribiljett här.

Publicerad av Lotte Johansson BehovsPusslet

Visuell Artist & Visuell instruktör. Initiativtagare och handledare för BehovsPusslets coachingbanor för publika platser. Här kan unga identifiera och balansera olika behov. Desto fler utmaningar och framkomliga strategier som delas, desto större blir identifikationsfaktorn. BehovsPusslet är en öppen aktivitet unga själva önskar kunna återvända till. Därför visar jag under öppna workshops hur enkelt ni kan skapa en coachingbana i er närhet och hur vi alla kan bli den där coachande frågeställaren. Tillsammans för för psykisk och social hälsa.

%d bloggare gillar detta: