Omställning

Aktuellare än någonsin

Lotte Johansson Fotograf & BehovsPusslets Konstinstallatiom

1187126_607537659268394_895490997_nDet sägs att Sahara en gång var bördigt och att USA, världens största livsmedelsmarknad håller på att bli en öken. Lars Wilderäng mannen bakom  Cornucopia, en av Sveriges största bloggar inom finans, ekonomi, miljö och politik föreläser på en näst intill fullsatt teatersalong under Framtidsveckan på Värmdö. Sjuttio föreningar, företag, myndigheter och privat personer visar på vägar att förändra vårt sätt att leva och utveckla våra lokalsamhällen (ja, jag är också med).

Regnet följer plogen, mantrat från 20-talet, något Lars påminner oss om genom att dra exemplet Oklahoma/Texas, där 75% av matjorden blåstes bort av stormen, 400 000 kvm som lämnade 500 000 hemlösa efter sig. Kvar finns marken som inte plöjts.

Forskarna är överens, koldioxid utsläppen påverkar klimatförändringar. I Sverige tror vi att 70-tals krisen minskat vårt oljeberoende. Sant är att vi bytt ut eldningsoljan mot kärnkraft och att vi gör av med mer olja än någonsin inom…

Visa originalinlägg 1 201 fler ord

Publicerad av Lotte Johansson BehovsPusslet

Visuell Artist & Visuell instruktör. Initiativtagare och handledare för BehovsPusslets coachingbanor för publika platser. Här kan unga identifiera och balansera olika behov. Desto fler utmaningar och framkomliga strategier som delas, desto större blir identifikationsfaktorn. BehovsPusslet är en öppen aktivitet unga själva önskar kunna återvända till. Därför visar jag under öppna workshops hur enkelt ni kan skapa en coachingbana i er närhet och hur vi alla kan bli den där coachande frågeställaren. Tillsammans för för psykisk och social hälsa.

%d bloggare gillar detta: